Wat is het nut van bloggen?

Artikel plaatsen, leuk...maar waarom?

Picture of Marc Korthout

Marc Korthout

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wat is het belangrijkste nut?

Artikel plaatsen ofwel bloggen op je eigen website kan veel voordelen opleveren voor je bedrijf of persoonlijke merk. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van bloggen op je eigen website.

Eerst en vooral kan bloggen je website een boost geven in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google zijn op zoek naar websites die regelmatig bijgewerkt worden met relevante en kwalitatieve inhoud. Door regelmatig te bloggen, geef je zoekmachines aan dat je website actief is en biedt je ze nieuwe inhoud om te crawlen en te indexeren. Dit kan helpen om je website hoger te laten scoren in zoekresultaten, waardoor je meer verkeer naar je website kan trekken.

Overweeg ook eens om te gaan gastbloggen.

Wat is het nut van bloggen?

Betrokkenheid en loyaliteit

Daarnaast kan bloggen je helpen om een betere band op te bouwen met je doelgroep. Door regelmatig inhoud te delen die relevant is voor je doelgroep, kan je hen informeren en helpen met hun problemen. Dit kan leiden tot grotere betrokkenheid en loyaliteit van je doelgroep. Bovendien kan je via reacties op je blogberichten direct communiceren met je lezers en hun feedback verzamelen, wat je kan helpen om je inhoud en je diensten te verbeteren. Weer een extra reden om dat artikel te plaatsen.

Meer verkeer naar je website

Bloggen kan ook helpen om je autoriteit op een bepaald vakgebied te versterken. Door regelmatig inhoud te delen die gedegen onderzoek en expertise vereist, kan je laten zien dat je een expert bent op een bepaald gebied. Dit kan leiden tot meer vertrouwen in je merk en kan uiteindelijk leiden tot meer verkoop of aanvragen voor je diensten.

Bloggen kan een goede manier zijn om verkeer naar je website te genereren. Door je blogberichten te delen op sociale media en andere websites, kan je meer mensen naar je website trekken. Dit kan leiden tot meer verkeer en in sommige gevallen kan dit ook leiden tot meer verkoop of leads.

Je kunt ook op sites zoals Schrijfartikel.nl je artikel plaatsen.

Bouwen aan jouw merk

Bloggen op je eigen website kan veel voordelen hebben voor je bedrijf of persoonlijke merk. Het kan helpen om je zoekmachineoptimalisatie te verbeteren, een betere band op te bouwen met je doelgroep, je autoriteit op een bepaald vakgebied te versterken en verkeer naar je website te genereren. Als je nog geen blog hebt, is het wellicht een goed idee om hierover na te denken. Dan kun jij ook je artikel plaatsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Anderen bekeken ook

10 simpele stappen

voor een beter vindbare website

contact met webbouwer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.