Geef jouw bedrijf het corona-vaccin

Maak jouw bedrijf future-proof

Picture of Marc Korthout

Marc Korthout

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een future-proof business, daar dromen we allemaal van! Terwijl de hele wereld in de ban is van de corona-vaccins kun je natuurlijk gaan wachten tot het jouw beurt is.

Maar je hebt al een vaccin in huis om toe te dienen aan jouw bedrijf. Want ik hoef niet uit te leggen dat de wereld de afgelopen maanden in sneltreinvaart compleet is veranderd. Is jouw bedrijf klaar voor die veranderingen? Is jouw bedrijf future-proof? Wacht niet langer en geef jouw bedrijf het corona-vaccin!

Is jouw business al future-proof?

Misschien heb je het de afgelopen maanden drukker dan ooit gehad, het kan zijn dat jouw business bij uitstek geschikt is gebleken voor een wereld in crisistijd. Als dat het geval is heb je dat ongetwijfeld gemerkt aan de drukte, good for you. Maar vergeet niet dat de crisis ook weer een keer ophoudt, althans daar ga ik wel van uit. En wat ga je dán doen, kan jouw bedrijf ná de corona-crisis door blijven groeien? Of gaat er toch een verschuiving van activiteiten plaatsvinden?

Helaas zijn er ook veel bedrijven minder corona-proof gebleken, denk aan de horeca of de evenementen sector. Het is kommer en kwel in deze branches, ik heb veel ondernemers gesproken die het stuk-voor-stuk vreselijk moeilijk hebben in deze tijd. En iedereen gaat er ook weer op een eigen manier mee om, dat is mooi!

Van een volle agenda naar 0 boekingen

Maar terug naar het doel, hoe maak je jouw bedrijf futureproof, hoe geeft je jouw bedrijf het corona-vaccin? Om dat te illustreren wil ik graag mijn eigen verhaal als kapstok gebruiken.

Tijdens mijn opleiding “Communicatie en Multimedia Design” heb ik altijd in de horeca gewerkt, achter de toog ontdekte ik dat ik het onwijs leuk vond om te goochelen voor de gasten in het café. Zo leuk dat ik in 2006 zilver won op het NK bar-magic…jawel, dat bestaat écht! Ik kreeg het tijdens het studeren lekker druk daarmee en besloot om na mijn studie eerst een jaar proberen een inkomen te genereren uit het optreden voor echt publiek op feesten en partijen.

We spoelen even door naar het begin van de corona-crisis, ja hoor…mijn bedrijf bleek (uiteraard) niet bestand een crisis van deze omvang. Mijn agenda was binnen 3 dagen volledig leeg, dit deed even flink zeer! Ik heb de week erop even in m’n huispak op de bank gehangen, was niet vooruit te branden en hoopte dat ik wakker zou worden uit deze slechte droom.

Okay, dat wakker worden ging niet gebeuren en al snel realiseerde ik mij dat het tijd werd om het over een andere boeg te gooien.

Vraag jezelf af…

Ik stelde mezelf een aantal vragen:

  • Waar liggen mijn kwaliteiten?
  • Wat maakt mijn inkomen toekomstbestendig?
  • Waar word ik gelukkig van?

Tijdens de jaren dat ik full-time aan het optreden was, ben ik altijd bezig geweest om mensen te helpen met hun website. Ik maakte websites voor collega’s, voor mezelf uiteraard en voor vrienden en familie met digitale behoeften! Mijn studie heb ik natuurlijk niet voor niets gedaan, blijkbaar ligt daar toch een kwaliteit!

De wereld in sneltreinvaart nóg meer gedigitaliseerd, dus ook het bouwen van websites is iets wat op de lange termijn kan blijven werken. En ja…Ik wordt er gelukkig van om andere ondernemers te helpen met hun business!

Toen alle vinkjes waren gezet ben ik begonnen met het professionaliseren van mijn bedrijf, eerst nog onder een andere naam. Totdat ik uiteindelijk, met een collega goochelaar de naam SiteRaket bedacht! Helemaal in mijn straatje, want als ik ergens gek op ben is het wel ruimtevaart 🚀

Laat je inspireren

Nu een klein jaar verder ben ik nog steeds niet druk met mijn optredens als illusionist, de koffers zijn opgeborgen en ik heb denk ik 3 of 4 keer écht opgetreden voor écht publiek! Je zou kunnen zeggen dat ik mijn hobby weer terug heb, maar met de websites heb ik het leuk druk!

Ik heb onderzocht waar de behoeften van ondernemers liggen en ik heb dit proberen te vertalen in concrete website pakketten.

Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar inspiratie, ik lees blogs van andere ondernemers in mijn branche, zo vond ik onlangs het marketing blog van RUMR Marketing, ik werd enthousiast van de artikelen van Bianca. Geen standaard marketing blogs, maar écht met een andere kijk op de manier hoe je jouw onderneming kunt vormgeven. Leesvoer voor de innovatieve ondernemers dus!

Daarnaast heb ik op de achtergrond van mijn bedrijf enkele software keuzes gemaakt, daar is het Strippenkaart Online systeem van Alex een mooi voorbeeld van. Ik kan nu aan de slag voor mijn opdrachtgevers zonder de stress van het factureren, boekhouden e.d. te ervaren.

Mijn bedrijf is weer aan het draaien, er komt omzet binnen, ik hoef niet op anderen te leunen en ik kijk met vertrouwen de toekomst in.

Ondanks dat ik zelf nog geen vaccinatie heb ontvangen, heeft mijn bedrijf het corona-vaccin dus wél ontvangen!

Heb je zelf tips, vragen of feedback dan hoor ik die natuurlijk graag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Anderen bekeken ook

10 simpele stappen

voor een beter vindbare website

contact met webbouwer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.