Regel jouw website onderhoud

Verhoog jouw websiteprestaties!

Picture of Marc Korthout

Marc Korthout

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Waarom is website onderhoud belangrijk?

Website onderhoud is om een aantal redenen belangrijk. Of het nu gaat om het oplossen van bugs, het toevoegen van nieuwe functies of om de site beter te laten werken op mobiele apparaten. Website onderhoud kan de gebruikerservaring en conversieratio’s helpen verbeteren.

Websitesnelheid en siteprestaties zijn twee cruciale aspecten van het onderhouden van een website. Snelle laadtijd en snelle responstijd helpen bij de geloofwaardigheid van een website in de ogen van gebruikers. Het geeft hen ook het gevoel dat de website veilig en betrouwbaar is, waardoor de conversieratio wordt verhoogd.

Hoe kun je de prestaties van jouw site hoog houden?

Er zijn veel redenen voor site-downtime. Dit kan een stroomstoring zijn of zelfs een natuurramp, maar vaker wel dan niet worden ze veroorzaakt door menselijke fouten.

Met software voor websitebewaking kun je de prestaties en uptime van jouw site controleren en de oorzaak van de downtime identificeren en de nodige stappen ondernemen om deze op te lossen.

Om een webpagina snel te laden, zijn er enkele dingen die je zelf kunt doen, zoals het optimaliseren van afbeeldingen voordat je ze uploadt naar jouw site, het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken op jouw pagina, het inschakelen van caching-plug-ins zoals WP Rocket enzovoort. Dit soort website onderhoud komt de prestaties van jouw website ook ten goede.

verhoog jouw siteprestaties met website onderhoud

Wat zijn de best practices voor website optimalisatie?

Zoekmachines worden elke dag door miljarden mensen gebruikt, dus het is geen verrassing dat SEO-praktijken belangrijker worden voor alle soorten bedrijven. Hoe hoger je ranking in Google, hoe meer bezoekers je website krijgt.

Hieronder vindt je drie tips om de snelheid en prestaties van jouw website in 2022 te verhogen:

 1. Gebruik Google’s PageSpeed Insights Tool om optimalisatiegebieden voor verbetering te identificeren.

 2. Verbeter de consistentie van afbeeldingen op de hele site met een enkele afbeeldingsindeling en compressie-instellingen.

 3. Minimaliseer HTTP-verzoeken door waar mogelijk bestanden in één bestand te combineren.

Content onderhoud

De functie van het website onderhoud op de inhoud is ervoor te zorgen dat de inhoud up-to-date en relevant is voor de bezoekers van de site.

Het onderhoud van de website-inhoud omvat:

 • Regelmatig oevoegen van nieuwe webpagina’s, artikelen, blogs, etc.

 • Zo nu en dan pagina’s bijwerken met nieuwe informatie of nieuws

 • Afbeeldingen en video’s toevoegen aan websites

 • Analysegegevens van jouw website bekijken

Ga bloggen!

Bloggen is een van de meest effectieve manieren om inhoud op jouw eigen website te promoten. Bij bloggen draait alles om het opbouwen van een publiek dat jouw inhoud gaat lezen en er ook écht iets aan heeft. Bloggen kan een belangrijk onderdeel zijn van jouw marketingcampagne. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt natuurlijk ook iemand voor jouw laten bloggen.

Bloggen is één van de beste manieren om een boodschap over te brengen aan jouw bezoekers. Hiermee kun je tekst, afbeeldingen, video’s en andere soorten media gebruiken om jouw boodschap over te brengen.

Veel mensen zien er tegenop om het zelf te doen, maar waarschijnlijk gaat jouw website over iets waar je al veel vanaf weet en ook iets over kunt vertellen. Zet een aantal onderwerpen op een rij en schrijf een reeks artikelen. Je zult zien dat het in het begin erg lastig lijkt, maar je wordt hier vanzelf beter in.

Hier zijn enkele tips voor het schrijven van een effectieve blogpost:

 • Plan de blogpost voordat je hem gaat schrijven

 • Zorg ervoor dat het duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is

 • Voeg statistieken en feiten toe om de blogpost geloofwaardiger te maken

 • Gebruik sociale media, zoals Facebook of YouTube, om je berichten met een groter publiek te delen

above the fold
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Anderen bekeken ook

10 simpele stappen

voor een beter vindbare website

contact met webbouwer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.