SEO do’s en don’ts 2021

10 tips die je beter wel opvolgt in 2021

Picture of Marc Korthout

Marc Korthout

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wanneer je jouw website hoger wil laten scoren in de zoekmachines dan is het belangrijk om je aan deze belangrijke SEO do’s en don’ts te houden.

Check vooral onze gratis SEO tools.

1. Zet je pagina’s NIET vol met de zoektermen


Maar doe het als volgt, maak per zoekwoord een aparte pagina. Op deze manier krijgen alle pagina’s hun eigen waarde in plaats van dat ze gaan concurreren met elkaar. Bovendien weten de zoekmachines en de bezoekers precies waar ze aan toe zijn.


2. Gebruik WEL zoektermen op jouw pagina’s die relevant zijn


Met andere woorden, de zoektermen die je gebruikt op jouw pagina’s moeten relateren aan de titel van de pagina. De zoekmachines houden rekening met consistentie, dus zorg dat je goed en helder schrijft en beschrijft.


3. Maak de meta-description WEL op maat voor de betreffende pagina


Als je de specifieke zoekterm in de meta-description noemt dan wordt deze dik gedrukt wanneer Google deze pagina toont in de zoekresultaten, op deze manier vang je de aandacht van jouw potentiële bezoekers nog beter.


4. Maak je pagina NIET onleesbaar


Zoekwoorden moeten op een natuurlijke in de tekst worden voorkomen, als je zelf het gevoel hebt dat het niet lekker leest dan denkt de zoekmachine er waarschijnlijk ook zo over en natuurlijk ook de bezoekers van jouw pagina.


6. Schrijf je WEL in voor relevante social media profielen


Houd je profielen up-to-date en kom in contact met andere gebruikers. Social media is een krachtige business-tool!


7. Negeer negatieve reviews NIET


Ook al voelt het onterecht, of is de review totaal onwaar, het is belangrijk om op iedere review te reageren. Of het nou positief of negatief is…reageer ALTIJD! Het gaat niet alleen om de recensie zelf, het gaat vooral om de manier hoe je met de situatie omgaat!


8. Raak NIET in paniek als je google positie plotseling daalt


Natuurlijk is het schrikken, maar Google veranderd haar algoritmen regelmatig. Dus zorg dat je je bezig houdt met white-hat SEO en ga niet over-optimaliseren. Dan zijn plotselinge “drops in de ranking” vaak van tijdelijke aard óf op z’n minst op te lossen met de juiste handelingen.


9. Maak NIET zomaar ingrijpende veranderingen


…zonder een expert te raadplegen. Door een verkeerde keuze heeft één van mijn eigen websites ooit een penalty van Google gekregen en geloof me het heeft even geduurd om dit op te lossen.


Google penalty check

Hoe kom je er nou achter of je een penalty van Google hebt gekregen? Goede vraag, maar wat is nou eigenlijk zo’n Google penalty.

Heel simpel, Google straft je (om een bepaalde reden) en geeft jouw website in feite strafpunten waardoor deze ineens terugzakt in de ranking van Google.

Wil je weten of jij een Google Penalty hebt gekregen? Google dan eens op je bedrijfsnaam. Dus ons bedrijf heet “siteraket”, dan is dat ook onze zoekopdracht, sta je dan niet in de top 10…dan kun je ervan uit gaan dat er iets aan de hand is.

Het is geen 100% check, maar dit geeft wel aan dat er een probleem is…

Of kijk eens in dit onderdeel van Google Search Console! Google heeft niet alleen hele slimme algoritmen, er worden ook handmatige penalties uitgedeeld.

Wanneer er zo’n actie door Google wordt uitgevoerd dan zet Google dit in de handmatige acties van jouw Google Search Console!

10. Maak WEL gebruik van SEO tools


De laatste tip in deze reeks SEO do’s en don’ts is één van de mooiste.

Wij hebben een aantal handige gratis SEO tools voor je verzameld. Het SEO proces kun je op zich handmatig doen, maar net als met klussen is ook SEO een stuk makkelijker te doen met goed gereedschap!

Deze 10 do’s en don’ts zijn handige richtlijnen voor een goede SEO strategie. Echter is het Google algoritme gebaseerd op meer dan 200 factoren die tegen jouw website aan worden gelegd.

Houd je aan bovenstaande richtlijnen en je bent in ieder geval goed bezig!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Anderen bekeken ook

10 simpele stappen

voor een beter vindbare website

contact met webbouwer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.