WordPress website laten maken

Waar moet je op letten?

Picture of Marc Korthout

Marc Korthout

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Je wilt een WordPress website laten maken, dan is het een kunst op zich om bij de juiste partij terecht te komen. Er is veel kaf onder het koren, maar je kunt met de 6 tips die ik je hier ga geven snel en eenvoudig achterhalen welke partij bij jou past! Er zijn een aantal vragen die je zult moeten beantwoorden om te bepalen wat voor jou van toepassing is.

Dus zonder al teveel poespas, let’s go!

1. Wat is het doel van jouw website?


Zonder doel beginnen is geen handig idee, je start meestal ook niet de auto om maar eens te kijken waar je uit komt. Dat is zonde van de tijd en de brandstof.

Een website laten maken is een proces waarbij je vooraf moet denken, wat je met jouw website wil gaan doen.

Wordt het een informatiekanaal waar mensen contact op gaan nemen met jou?
 Wordt het een webshop waar je producten op gaat verkopen?
 Wil je mensen laten samenkomen op jouw website / platform? 
Of wordt het geheel een combinatie van dit alles? 

Pas als je weet wat je met jouw website beoogt dan is het mogelijk om een budget te gaan bepalen.


2. Wat is je budget?

Heel eerlijk, het budget is een belangrijke factor bij het WordPress website laten maken. Stel je voor dat je een webshop wilt, maar je hebt €200,= budget dan is het misschien handiger om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een webshop. Er zijn meerdere platformen die tegen een redelijk bedrag enkele tools beschikbaar stellen om zelf een standaard webshop te bouwen.

Er zitten ook nadelen aan, je bent wat minder flexibel én je kunt alle producten e.d. zelf in gaan voeren. Heb je wat meer te besteden dan kun je een webshop laten bouwen en vullen en is ook nog eens de koppeling met een betaaldienst als iDeal voor je geregeld. Het enige wat je dan nog moet doen is ondernemen. Stel je wilt een wordpress website laten maken die fungeert als  informatiekanaal, maar je hebt wel enkele specifieke design-wensen dan is het slim om bij een custom webbouwer aan te kloppen.

Een WordPress website laten maken bij SiteRaket.nl gebeurt altijd met de Elementor page-builder zo kunnen we op pixelniveau, alles wat jij wilt, technisch realiseren.


budget website

3. Gebruik je netwerk

Ga jij een WordPress website laten maken dan is het tijd om te gaan zoeken naar een webbouwer, je kunt natuurlijke en zoekopdracht doen op Google maar vergeet ook niet om je huidige netwerk te gebruiken.

Zo kun je vragen op social media of er mensen zijn die ervaring hebben met een webbouwer om zo tot een partij te komen waar anderen ook al positieve ervaringen mee hebben. Heb je dan je shortlist dan kun je gaan bellen of mailen met jouw specifieke vraag. Filter op gevoel en maak een afspraak met de 2 of 3 bureaus waar jij een goed gevoel van hebt gekregen. Uiteraard kun je ook Googlen op “WordPress website laten maken” + jouw plaatsnaam. Dan maak je een shortlist om vanaf daar verder te gaan.

4. Ontwerpt de webbouwer zelf?

Er zijn veel webbouwers die uitsluitend werken aan de hand van een voorgeschreven vormgeving, oftewel een template…hier is niks mis mee maar belangrijk is wel dat de persoon die jouw website gaat bouwen zelf wel enige kijk heeft op vormgeving en gebruiksvriendelijkheid.

Wij bouwen graag met templates, maar vinden het daarnaast prettig om in de bouwfase van onze werkwijze een eigen touch eraan te geven…zo creëer je een unieke website die nog nergens anders is gebouwd. Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen huisstijl door ons te laten ontwerpen.

Een WordPress website laten maken kan op talloze manieren, dus bespreek dit goed met je webdesigner.

5. Hoe bereikbaar is jouw webbouwer?

Misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van jouw webbouwer, is de bereikbaarheid. Heb je een WordPress website laten maken, dan wil je natuurlijk niet dat je erachter komt dat jouw website al weken lang offline is of dat het contactformulier niet functioneert. Dus wil je een internet bureau dat pro-actief jouw website monitort en daarnaast ook snel te bereiken is wanneer er iets mis is gegaan.

Er kan natuurlijk altijd iets voorvallen, maar dan wil je snel weer terug op de rit zijn met jouw website. Het is fijn wanneer je iemand ook ’s-avonds om 23:00 uur een bericht kunt sturen of desnoods kunt bellen om een probleem met jouw website op te lossen.


contact met webbouwer

6. Wat zit er allemaal in de prijs?

Er zijn genoeg mensen die een WordPress website laten maken, maar die dan vervolgens nooit meer iets aan de website doen, zonde…want op deze manier verliezen zij hun ooit zo enthousiaste opdrachtgevers. Dus kies voor een webbouwer die het leuk vindt om mee te denken, die het leuk vindt om eens iets nieuws uit te proberen en jouw website zelfs op vakantie in zijn achterhoofd heeft. Wanneer dit het geval is dan kun je er op rekenen dat deze webdesigner jouw site gerust wil voorzien van een nieuw stukje tekst of een nieuwe afbeelding.

SiteRaket.nl werkt met strippenkaart pakketten om groter onderhoud mee te verrichten, zo heb je een duidelijk en transparant beeld van wat de werkzaamheden aan jouw website kost. Kleine aanpassingen die we echt in een paar minuten kunnen realiseren brengen wij overigens niet in rekening.

Een WordPress website laten maken is een proces wat duidelijk meer vraagt dan simpelweg even Googlen en een keuze maken. Je zult alles tegen elkaar moeten afzetten en met meerdere aanbieders in gesprek moeten gaan. Maar als je dan zover bent kun je met vol vertrouwen een WordPress website laten maken die aan jouw wensen zal voldoen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Anderen bekeken ook

10 simpele stappen

voor een beter vindbare website

contact met webbouwer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.